KLADZANY: Obec zmodernizuje detské ihrisko aj cvičebnými prvkami pre seniorov

17.03.2010 Vranov nad Topľou

Kladzany 17. marca (TASR) - Východoslovenská obec Kladzany v okrese Vranov nad Topľou sa v týchto dňoch pripravuje na realizáciu projektu s názvom Magické ihrisko pre malých aj skôr narodených.
Samospráva plánuje v rozpočtovom náklade 12.733 eur zrevitalizovať detský športový areál miestnej základnej školy, ktorý bude zároveň doplnený aj o cvičebné prvky pre seniorov.
"Cieľ, ku ktorému bude smerovať spoločné úsilie obyvateľov obce, je, aby si po zrealizovaní nášho projektového zámeru mohli spoločnú zábavu užívať nielen deti, ale aj ich starí rodičia, " priblížil starosta obce Daniel Lorinc. Ako poznamenal, na rekonštrukčných prácach sa budú podieľať na základe dobrovoľníckych aktivít v prevažnej miere rodičia žiakov navštevujúcich miestnu základnú a materskú školu. "Myslím si, že výstavbou, ktorú budeme realizovať svojpomocne, si miestna komunita ľudí vytvorí k športovému areálu aj osobný vzťah. Predpokladám, že tak v budúcnosti nedôjde k jeho nezmyselnému poškodzovaniu, " konštatoval Lorinc. Zároveň dodal, že na projekte sa bude aktívne podieľať asi 40 dobrovoľníkov a rôzne pracovné aktivity by mali byť ukončené za takmer 600 odpracovaných hodín. Ihrisko tak bude bezplatne prístupné verejnosti pravdepodobne v druhej polovici augusta tohto roka.
Športový areál prejde modernizáciou prístupových ciest, zvýši sa jeho bezpečnosť, vysadí sa nová verejná zeleň, opravia sa hojdačky ako aj detské pieskovisko. Pre seniorov by mali byť k dispozícii dva cvičebné prvky, jedným z nich bude stacionárny bicykel a o ďalšom rozhodne pracovná skupina počas realizácie projektu.
Z celkového rozpočtu 12.733 eur bude tento projektový zámer podporený sumou 5628 eur z prostriedkov Karpatskej nadácie v spolupráci s Východoslovenskou energetikou, a.s. , v rámci grantového programu Voľnočasové zóny 2010.
 

Vyberte región